Rock ’n Roll

Het werk van Deacon bestaat uit een vijftal robuuste roestvrijstalen elementen die op elkaar gestapeld en tegen elkaar geschoven, rustend op een paar stevige pijlers, zo’n vijftig centimeter boven de grond zwevend. De afgeronde vormen hebben iets weg van opblaasbedden die op telkens verschillende wijze zijn rond gevouwen met een gat in het midden.

 

Het is een rekenkundige reeks. Rekenen hebben de Belastingdienst en Duo immers met elkaar gemeen. Eén vorm heeft twee vouwen, een andere drie, weer een andere vier en één met vijf vouwen. Het is een abstract beeld maar het je kunt er ook een liggende figuur in zien.

 

Eigentijds, maar ook in de traditie van Henri Moore en Barbara Hepworth. Dat laatste vooral door de gaten in het beeld waar gisteren zo prachtig een bleek zonnetje in reflecteerde. 

 

Het beeld, dat ook vanuit de trein en het station Europark goed zichtbaar is, markeert de weg naar het nieuwe Rijkskantoor en het Sterrenbos. Het is een van de twee sculpturen dat in het kader van de % regeling voor beeldende kunst werd gerealiseerd. Als de veldbloemen en wilde grassen onder het beeld tot wasdom zijn gekomen zal het beeld pas echt klaar zijn: krachtig en robuust, speels  boven het veld zwevend.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail